Видях огромното небе, и погледа прекрасен на лишените от всичко.” (П. Елюар) „На всяко създание му подхождат още няколко други живота.” (А. Рембо) „В цъфтежа е целта!” (Е. Дикинсън)

Филмът "България - наследство от траките" с първа награда


Радостен съм, че моят документален филм „България – наследство от траките“, създаден с екипа на Телевизия „Туризъм“, е големият победител в категория „Телевизионен журналистически материал за туризъм в България за 2016-та“. Наградата ни бе връчена от председателя на Националния статистически институт Сергей Цветарски. На сцената в Централния военен клуб в София на 19 декември 2016-та се качихме ние, авторите - аз като сценарист и режисьор, и продуцентът Георги Крумов. Символичен домакин бе Министерството на туризма - инициатор на конкурса, и министърът в оставка Николина Ангелкова.
В нашата художествена категория второ място зае продукция на ТВ "Черно море", а третото остана за "Травъл ТВ" и трейлъра на поредицата им „Това е България“.
Според мен обаче награди и по-силно гласуване заслужаваха още Мария Милкова за материала й за с. Горно Луково, както и Цвети Атанасова за "Шабла: светлина в безкрая".
Специално искам да благодаря още веднъж на всички, които подкрепиха филма ми при гласуването. Особено много на жителите на родния ми град Панагюрище! Вашата подкрепа ни донесе първото място в Първите годишни награди на Министерството на туризма в категория "Телевизия". Благодаря ви лично от сърце и от името на екипа на филма!
Държа да кажа и още нещо. Прекрасното музикално оформление на лентата е дело на доайена сред музикалните редактори у нас Мариана Вълканова - най-добрата, според мен, а звукът - на перфекциониста Борислав Дрянков. Красивите кадри дължим на главния оператор Николай Василев - работи страхотно и има голям усет за детайла.
На церемонията стана ясно още, че на интернет платформата www.tourismawards.bg по време на гласуването са регистрирани над 100 хиляди гласа за участниците в 16-те категории.
Водещи на церемонията бяха Георги Любенов и Аделина Радева от БНТ, а в нея участваха още възпитаници на Националното музикално училище "Проф Любомир Пипков", както и танцьори от Ансамбъл "Българе".

С най-добри поздрави и пожелания от мен.


С Георги Крумов и Сергей Цветарски след връчването на наградата

Продуцентът Георги Крумов с министъра в оставка Николина Ангелкова
По време на награждаването
Обща снимка на наградените от церемонията в Централен военен клуб
Операторът на филма "България - наследство от траките" Николай Василев
А ето и част от отзивите:

Няма коментари:

Публикуване на коментар